- Olivy
- Pečivo
- Mouky a směsi na pečení
- Těstoviny a noky
- Cereálie a kaše
- Sladké a slané
- Pečení a vaření
- Pomazánky, paštiky, džemy
- Pesta, salsy, omáčky
- Luštěniny a rýže
- Chlazené zboží
- Ostatní bezlepkové
- Farmářské potraviny
- Dětská výživa
- Suché plody
- Koření a dochucovadla
- Oleje a tuky
- Sterilizovaná zelenina, ovoce
- Bez laktózy
- Nápoje
Bezlepkové adventní rohlíčky
Adventní rohlíčky s náplní - množství cca na 2 pečící plechy
Suroviny: 250g bezl.samokypřící mouky Doves Farm, 250 g bílé bezl.mouky Doves Farm, 2 prášky do pečiva, 300g měkkého tvarohu (plnotučný), 2 vejce, 120g másla, 100ml mléka, sůl.
Náplň dle chuti. Lze zvolit mák (mletý český modrý mák), tvaroh, povidla nebo např.ořechovou náplň.
Postup
1) příprava těsta: v předstihu si připravíme máslo, které musí být dostatečně měkké. Oba druhy mouky se sesypou do připravené nádoby a řádně promísí, dále se vmítí prášek do pečiva a trocha soli. Přidá se máslo, tvaroh a mléko a vajce. Následuje promísení všech ingrediencí a hnětení tak dlouho, aby vzniklo spojené hladké těsto. Těsto se umístí (rozdělené na 4 stejné díly) do lednice na 30-60 min.
2) zpracování: po vyjmutí z lednice je potřeba těsto vyválet do placky kruhového tvaru. Průměr tvaru pak bude rozhodovat o celkové velikosti rohlíčků. Doporučená je tl.těsta cca 2-3 mm a průměr okolo 20 cm. Nezapomeňte podsypat těsto při válení bezlepkovou moukou, aby se nepřilepilo. Po rozválení se těsto nakrájí na osm stejných dílů (stejně jako krájení pizzy). Vznikne tedy 8 trojúhelníčků na jejichž širší část se vloží náplň. Následně se těsto roluje směrem od náplně ke špičce a po rolování lehce ohne do tvaru rohlíčku.
3) pečení: probíhá na pečícím papíře v troubě rozehřáté cca na 180°C po dobu 20-ti minut. Po vyjmutí z trouby se rohlíčky potřou rozpuštěným máslem, do které je možné přidat na ovonění trochu rumu.